Златото се запъти към най-високото си ниво от 2012 г.

...
 Златото се запъти към най-високото си ниво от 2012 г.
Коментари Харесай

Новата вълна на К-19 изстреля златото до върха

 

Златото се запъти към най-високото си равнище от 2012 година насам, като означи едномесечен връх заради опасенията от втора вълна от ковид и възходящата неустановеност в Хонконг, откакто Китай разгласи детайлности за оферти закон за националната сигурност, написа Bloomberg.

Нарасналите случаи в Северна и Южна Америка, както и в Австралия карат вложителите да се обръщат отначало към златните активи. Предложеният закон за националната сигурност ще разреши на Пекин да анулира правната система на Хонконг, само че това евентуално ще докара до напрежение със Съединени американски щати.

с 15% е поскъпнало златото от началото на годината с помощта на тласъци за подкрепяне на световната стопанска система. Според Goldman Sachs Group метал ще доближи рекордните 2000 $ за тройунция, а JPMorgan съобщи, че вложителите би трябвало да се придържат към кюлчета поради ниската действителна рентабилност при немалка част от активите.

" Пазарите са оптимистични, залагайки на мощно възобновяване, само че единственото нещо, което не може да се пренебрегва, е стопанските системи още веднъж да спрат и да има опасност от втори стадий на блокиране ", разяснява Шон Маклийн, анализатор в Pepperstone.

Спот цената на златото се покачва с 0.54% до 1753.20 $ за тройунция. Металът доближи цена от 1,765.43 $ на 18 май - най-високото равнище от октомври 2012 година

Други скъпи метали също регистрират растеж в цената, като среброто нараства с 1.27%, а медта и платината надлежно с 0.38% и 0.49%
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР